Raportointityökalut

Hyviä raportointityökaluja löytyy nykyisin useita. Eri vaihtoehtoja löytyy oikeastaan liiaksikin ja oman alustan valitseminen voi tuntua haastavalta. 

Me käytämme pääosin Microsoft Power BI:tä

Microsoftin tarjoama PowerBI on hyvä alusta helppoon raportoinnin aloittamiseen. Se tarjoaa ilmaisen PowerBI Desktop sovelluksen, jonka avulla raportoinnin aloittaminen on helppoa. Ohjevideoita ja -dokumentaatiota on tarjolla liiankin kanssa ja välillä aloittamisen vaikeus onkin vain siinä, että tietoa on liikaa tarjolla. 

Hyviä seurattavia lähteitä ovat mm. Youtubessa Guy in a cube. Usein aloittaminen on kuitenkin ”tyhjän päältä” haastavaa ja oppiminen vaatii oman aikansa. 

Muita raportointijärjestelmiä

TableauQlikView ja QlikSensePowerBI sekä muut kymmenet erilaiset raportointialustat ja palvelut kaikki pyrkivät ratkaisemaan usean lähteen tuottaman datan yhdistämisen yksinkertaisille raporteille. Raportointijärjestelmissä on merkittäviä eroja käyttökokemuksessa, lisenssimaksuissa sekä käytön oppimisessa. 

Raportointijärjestelmien lisäksi markkinoilla on paljon ilmaisia työkaluja ja lisäksi myös analytiikkatyökaluja. Toisinaan on tärkeää huomioida eri järjestelmien kyky liittyä eri datalähteisiin, varsinkin jos tietoja tuodaan suoraan tuotantojärjestelmien tietokannoista, mutta pääsääntöisesti on tärkeämpää saada rakennettua selkeä tietovarasto, jossa on liiketoimintojen yhteiseksi hyväksytty data oikeiden tahojen käytettävänä. 

Raportointityökalujen hyvä osaamistaito organisaatiolla itsellään on tavoiteltava tila, mutta siihen pääsy vaatii sitoutumista ja hyvät toimintaa tukevat alan ammattilaiset. Lukaise knobbitietoa myös Self-Service BI:stä tai ota yhteyttä, mikäli kaipaatte apuja omaan raportointiinne tai tiedolla johtamiseen.

Similar Posts

Vastaa